CONCLUSIÓ

 

Enhorabona! Heu arribat al final, ja heu acabat el procés de realització d'aquesta WebQuest. Ara és molt important que us atureu un moment per a reflexionar sobre la feina feta.

Heu de tenir ben present que s’aprèn transformant la informació, traient-ne conclusions, consensuant-la, construint-la…; però també s’aprèn, fins i tot més, reflexionant sobre el procés d’aprenentatge mateix.

 

Institut de Cultura i Biblioteca Popular per a la Dona

 

Inauguració de la Biblioteca Popular de Valls (1918)

 

Col·lecció Minerva

QUÈ HEU FET

Cal que valoreu molt positivament la tasca que heu dut a terme. Sobretot pel notable esforç realitzat a l'hora d'obtenir la informació, ja que heu hagut de dedicar força temps a llegir-ne de molt diversa, seleccionar-la, contrastar-la i decidir, tan grupalment com de manera individual, què havia de formar, o no, part del vostre treball.

També és força destacable en aquest sentit, la inmersió que ha fet cada un de vosaltres en el paper adoptat dins del seu grup.

D'altra banda, heu de tenir ben present que durant el treball, heu fet coses que ja sabíeu i d'altres que us han resultat noves:

  • Heu estat capaços de treballar en equip d'una manera més completa que habitualment.
  • Heu participat activament en l'elaboració del treball final, tan pel que fa a l'exposició oral del vostre grup com pel que fa al vostre dossier individual.
  • Us heu familiaritzat amb la navegació per Internet i heu conegut pàgines sobre la història de Catalunya i Espanya al llarg del primer terç del segle XX.
  • Heu practicat diverses destreses relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació.
PER QUÈ HO HEU FET

En primer lloc, heu de tenir en compte que per entendre el vostre present us heu d'interessar per la història. Per tant, per tenir un millor coneixement del vostre entorn diari, de l'escola, és imprescindible conèixer què els hi passà a les escoles d'aquest país de 1900 a 1939.

Ara que ja ho heu treballat, procureu explicar sempre que calgui i on calgui tot el que heu après, compartiu la vostra recerca, penjant-la a la web de la vostra escola o en qualsevol altra portal educatiu on acceptin els vostres treballs. De ben segur que despertarà l'interès dels nois i noies d'altres escoles.

I ARA... QUÈ?

Doncs ara, heu de prendre consciència sobre el fet que, un cop acabada aquesta WebQuest, se us obren dues possibilitats:

  • la possibilitat de continuar fent recerca sobre el mateix tema per aprofundir-hi més;
  • la possibilitat d'iniciar una recerca d'un altre tema, per a la qual us serveixen les habilitats, tècniques i coneixements desenvolupats.