Conclusió

 

casa3.jpg(Foto: F@bione, Fabio Beretta, entrada de la casa d’Anna Frank)

 

Després de la lectura i el treball de descoberta d’Anna Frank i el seu entorn ens hem pogut fer una idea de la barbàrie de les guerres, i sobretot de l’Holocaust nazi, que va acabar amb la vida de milions de persones.

 

El Diari d’Anna Frank ha estat i continua sent una font d’inspiració contra les injustícies, els prejudicis i els estereotips racials i socials, avui encara presents en la nostra societat. Per això, tots i cadascun de nosaltres podem contribuir a fomentar la tolerància i el respecte a la diferència.

 

Per arrodonir la feina, us proposo que vegeu la pel·lícula Escritores de la libertad (Freedom writers), la història real d’uns alumnes de secundària que, en un entorn d’entrada desfavorable, també llegeixen el Diari d’Anna Frank.

 

També us animo que si algun aneu a Amsterdam, visiteu la casa (avui museu) on va viure amagada durant més de dos anys la nostra protagonista. Segur que serà una experiència interessant i que permetrà fer-vos una idea molt més tangible de tot el que hem treballat.

 

I per acabar, només ens queda esperar la publicació de la revista de l’institut amb les vostres creacions literàries. També pot ser un bon moment per començar a escriure un diari: anotar-hi tot allò que us interessa, us preocupa, us importa... i que voleu expressar però no sabeu com o a qui.