CONEIXES EL RAVAL?


CONEIXES EL RAVAL?

Descripció de la WebQuesta


Aquesta webquest va adreçada a alumnat de cicle superior de l’escola Collaso i Gil del barri del Raval. Evidentment pot ser útil per a qualsevol escola del barri, i fins i tot, mantenint l’estructura però canviant els enllaços, pot fer servei a qualsevol alumne de Barcelona, Catalunya… Ja que el que pretenem és que els nens i nenes coneguin l’entorn on viuen i siguin capaços d’explicar-lo utilitzant eines web 2.0 i de geolocalització.
En el nostre cas, partim de la realitat que caracteritza el barri del Raval: un elevat índex d’immigració. El nostre alumnat està acostumat a viure en la diversitat cultural, però sovint els hi falten referents de la cultura que els acull, en aquest cas la catalana. Per aquest motiu creiem que és molt important treballar aquells aspectes que ens uneixen i que tenim en comú: el barri on vivim, alhora que aquest aspecte ens fa conèixer on estem.
Els objectius plantejats són diversos: Investigar quina és la història dels edificis més emblemàtics del Raval, descobrir quins són els arbres que ens envolten, conèixer la biografia de les persones que donen nom als nostres carrers i places, saber situar en un mapa els punts que creiem interessants, saber explicar a nivell oral o escrit allò que sabem…
El que volem és que l’alumnat realitzi una guia turística multimèdia que reculli tot el que han investigat sobre el barri.

 Idioma:

Català

Cicle educatiu:

 1. Educació Infantil
 2. Educació Primària
 3. Cicle inicial Educació Primària
 4. Cicle mitjà Educació Primària
 5. Cicle superior Educació Primària
 6. ESO
 7. 1r cicle ESO
 8. 2ncicle ESO
 9. Batxillerat
 10. Cicles Formatius
 11. Professorat
 12. Adults

Competències bàsiques

 1. Comunicativa lingüística i audiovisual
 2. Tractament de la informació Digital
 3. Matemàtica
 4. Social i ciutadana
 5. Cultural i artística
 6. Coneixement i interacció amb el món físic
 7. Aprendre a aprendre
 8. Autonomia i iniciativa personal